Stegeman: 'Af en toe een beetje boos op elkaar zijn'

John Stegeman vindt het een kwalijke zaak dat Heracles Almelo in de tweede helft het initiatief uit handen gaf in Utrecht (4-2). 'We verdedigen slecht, we doen dingen half', foeterde de trainer.

'Alles wat we in de eerste helft goed hebben gedaan, deden we in de tweede helft slecht', aldus Stegeman voor de camera van FOX Sports. 'De bereidheid die we in de eerste helft hadden, heb ik niet meer terug gezien.'

Heracles verspeelde met een man meer een voorsprong (0-1), terwijl Utrecht in de herdenkingswedstrijd van David di Tommaso vocht voor wat het waard was en uiteindelijk de wedstrijd naar zich toetrok. 'Het heeft niet zoveel met de tegenstander te maken. Wij moeten ook de grens opzoeken. Als wij dat ook hadden gedaan, hadden we gewonnen.'

Tannane
Oussama Tannane, na een knieblessure weer voor het eerst sinds negen weken een volledige wedstrijd op het veld, kon ook geen oorzaak aanwijzen voor de terugval. Aan hem lag het in elk geval niet, liet hij duidelijk blijken. 'Ik ben iemand die graag de 2-0 en 3-0 wil maken. Wij dachten in de rust blijkbaar dat het al binnen was.'

Ondanks alles staat Heracles er met 26 punten op een vierde plaats nog steeds uitstekend voor, al wonnen de Almeloërs nu voor de derde keer op rij niet. 'Af en toe moeten we ook even een beetje boos op elkaar zijn', voorspelde Stegeman de nodige praatsessies in de aankomende week.