Steaua-schlemiel per direct vervangen door voorzitter

Ciprian Anton Tatarusanu is de gebeten hond bij Steaua Boekarest. Als het aan voorzitter Gigi Becali ligt, levert de blunder tegen FC Twente de doelman zelfs een levenslange schorsing op.

Steaua-schlemiel per direct vervangen door voorzitter

Tatarusanu mocht donderdag de enige treffer in Enschede worden aangerekend. De keeper verwerkte een terugspeelbal knullig, waarna Luuk de Jong Nacer Chadli in staat stelde simpel de 1-0 aan te tekenen.

Steaua, dat de heenwedstrijd op eigen veld al met 1-0 had verloren, kwam deze tegenslag niet te boven. Een kansloos einde aan het Europa League-avontuur was het gevolg. Voor Becali was dat onverteerbaar.

De voorzitter, die onorthodoxe maatregelen nimmer uit de weg gaat, richtte daarbij vooral zijn pijlen op Tatarusanu. 'Het enige wat je kan doen, is een verzoek in te dienen voor een levenslange schorsing', zei Becali tegen het Roemeense dagblad Prosport. 'Iets anders kunnen we niet met hem doen. We zouden hem kunnen verkopen, maar niemand wil hem hebben. Ik zou geld toegeven om van Tatarusanu af te komen.' Overigens is de sluitpost op dit moment de eerste keus van de nationale Roemeense ploeg.

Becali heeft al een vervanger gevonden. Vasili Hamutovski, die van 2003 tot 2005 al vijftig duels speelde voor Steaua Boekarest, gaat aan de slag in de Roemeense hoofdstad. De Wit-Russische doelman (33) liet zijn contract met Amkar Perm in december ontbinden en was daardoor per direct beschikbaar voor Steaua. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's