Status van FC Utrecht als best of the rest wankelt

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. In Nijmegen staan NEC en FC Utrecht zaterdagavond tegenover elkaar.

Status van FC Utrecht als best of the rest wankelt
Speelronde: 27
Aftrap
: zaterdag 18 maart, 19.45 uur
Scheidsrechter
: Siemen Mulder

• NEC bezet de twaalfde plaats, maar had na 26 speelrondes slechts vijf punten meer dan nummer zestien Roda JC Kerkrade. FC Utrecht neemt de vierde positie in, maar voelt de concurrentie in de nek hijgen na het 2-1 verlies bij Heracles Almelo.

• NEC en FC Utrecht gingen in Nijmegen al 36 keer eerder de strijd met elkaar aan in de Eredivisie. De thuisploeg sleepte veertien keer de zege in de wacht en moest elf keer zijn meerdere erkennen in FC Utrecht. Elf keer kende het treffen geen winnaar.

• Tijdens de laatste twaalf thuisduels met FC Utrecht ging NEC slechts eenmaal onderuit, in december 2008. Destijds werd het 1-2 voor de Domstedelingen.

• FC Utrecht boekte desondanks alleen tegen Willem II meer uitzeges dan tegen NEC. Op bezoek bij de Tilburgers kwamen de Domstedelingen vijftien keer tot winst, vier keer vaker dan tegen NEC.

Eerder dit seizoen kende de ontmoeting in de Domstad geen winnaar: 1-1.
Eerder dit seizoen kende de ontmoeting in de Domstad geen winnaar: 1-1.

• De basisopstelling van NEC kent dit seizoen een gemiddelde leeftijd van 23 jaar en 348 dagen, het laagste in de clubhistorie van de Nijmegenaren.

• FC Utrecht kwam tijdens de laatste twee wedstrijden niet tot winst, tegen achtereenvolgens ADO Den Haag (1-1) en Heracles Almelo (2-1 verlies). De laatste keer dat de Domstedelingen drie Eredivisie-duels op rij niet zegevierden, was aan het begin van dit seizoen.

• Opvallend is dat de selectie van NEC liefst drie spelers herbergt die dit Eredivisie-seizoen nog geen enkele minuut hebben gemist: Dario Dumic, Gregor Breinburg en Joris Delle.

• FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub zette deze jaargang meer tackles (78) in en won meer persoonlijke duels (176) dan elke andere middenvelder in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.