Stans bezorgt Excelsior een punt in Zwolle

PEC Zwolle zit duidelijk niet in de beste fase van het seizoen. Ook in eigen huis tegen Excelsior slaagde de ploeg van trainer Ron Jans er niet in drie punten te pakken: 1-1.

PEC wilde na vijf nederlagen in de laatste zes competitiewedstrijden weer eens winnen. De Zwollenaren begonnen sterk, kregen ook kansen, maar verspeelden binnen enkele minuten de voorsprong tegen de Rotterdammers.

Mustafa Saymak opende na ruim een half uur de score tegen Excelsior. De kleine spelverdeler schoot raak met de buitenkant van zijn rechtervoet, maar lang kon PEC niet genieten. Amper twee minuten later stond het alweer gelijk, en hoe! Jeff Stans schoot schitterend raak in de korte hoek. Met een puntertje werkte de aanvallende middenvelder de bal achter doelman Warner Hahn.

Het bleek direct de eindstand, al kregen beide ploegen na de rust goede kansen op de winnende treffer. Stans en Jordan Botaka waren dicht bij een doelpunt namens de bezoekers, terwijl Jody Lukoki, Stef Nijland en Bram van Polen voor dreiging zorgden voor het doel van Excelsior.

Voor het team van trainer Marinus Dijkhuizen was het al de twaalfde remise in deze competitie. Daarmee zijn de Rotterdammers koploper in de Eredivisie. Excelsior doet het sowieso goed in de provincie Overijssel. De ploeg bleef daar dit seizoen ongeslagen (Heracles Almelo 0-3, FC Twente 1-3, Go Ahead Eagles 0-0 en PEC Zwolle dus 1-1).