Standard wint van Genk en herovert koppositie

Standard Luik is de nieuwe koploper in de Belgische Eerste Klasse. Les Rouches wonnen met 2-0 van RC Genk en hebben een voorsprong van één punt op Anderlecht.

Standard was de dominante ploeg op Sclessin, maar Igor De Camargo sprong erg slordig om met de kansen. Hij stond in de 45ste minuut wel aan de basis van de 1-0. Na een vrije trap van Wilfried Dalmat kopte hij de bal voor de voeten van Axel Witsel, die raak knikte.

Omdat De Camargo veel kansen miste, bleef Genk lang in de wedstrijd. De bezoekers raakten zelfs de lat via Ivan Bosjnak en zagen ook Balázs Toth gevaarlijk opduiken voor doelman Rorys Espinoza.

Maar Genk raakte in de 75ste minuut doelman Davino Verhulst kwijt met een rode kaart. En aangezien de bezoekers al drie keer hadden gewisseld, moest aanvaller Goran Ljubovic in het doel plaatsnemen.

In de slotfase ging de noodkeeper in de fout. Na een voorzet werkte Ljubovic de bal voor de voeten van De Camargo, waarna de Braziliaanse Belg uithaalde: 2-0.