NEC strikt Belgisch talent voor linkerflank

NEC brengt de voorhoede verder op peil met het aantrekken van linksbuiten Anthony Limbombe (20). De Belgische jeugdinternational met Congolese roots komt over van KRC Genk, waar hij twee maanden na zijn zestiende verjaardag al debuteerde in het betaalde voetbal.

NEC strikt Belgisch talent voor linkerflank

Limbombe sprokkelde sindsdien ongeveer vijftig optredens in de hoofdmacht van Genk bijeen, maar werd nooit een onomstreden basisspeler. Het afgelopen halfjaar speelde hij op huurbasis voor Lierse SK. Bij die club kwam hij tot zeven wedstrijden en twee doelpunten.

Genk lijkt de hoop op een definitieve doorbraak te hebben opgegeven en laat Limbombe, wiens contract nog één jaar doorliep, nu vertrekken naar NEC. De Nijmegenaren hebben hoge verwachtingen van de jongeling, die nog wel medisch gekeurd moet worden. Hij wordt vooral geroemd om zijn snelheid en zijn goede voorzet.

De komst van een linksbuiten was een prioriteit voor de club uit de Keizerstad. De enige echte optie voor de positie was tot dusver Christian Santos, die sinds zijn komst eerder deze zomer nog weinig indruk wist te maken.

Bekijk hier al onze video's