Standard verzuimt eerste tik uit te delen aan Anderlecht

De eerste testmatch tussen Anderlecht en Standard Luik is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Met dat resultaat mocht het thuisspelende Anderlecht het meest tevreden zijn. Standard Luik was vooral in de eerste helft een klasse beter.

Anderlecht en Standard treffen elkaar na afloop van de competitie nog twee keer om uit te maken wie er kampioen wordt. Beide ploegen eindigden met een gelijk aantal punten (77) en de regels van de Belgische competitie schrijven voor dat er in dat geval beslissingswedstrijden moeten worden gespeeld.

In de eerste van die twee confrontaties was Standard Luik de betere ploeg. Les Rouches trokken op bezoek in Brussel meteen ten aanval. Na twee minuten raakte Wilfried Dalmat namens de gasten al de paal. Standard behield een overwicht en vooral Igor De Camargo liet na de score te openen.

Tegen de verhouding in kwam Anderlecht na rust op voorsprong. Na een voorzet van Olivier Deschacht reageerde Jonathan Legear alerter dan Dalmat en hij kopte via de binnenkant van de paal de 1-0 binnen. Het antwoord van Standard kwam acht minuten later. Dieumerci Mbokani kopte de gelijkmaker binnen na een voorzet van Mehdi Carcela-Gonzalez.

Na de 1-1 nam Standard gas terug en was Anderlecht te onmachtig om voor het thuispubliek een beslissing te forceren. Mbark Boussoufa kreeg bij toeval een kans nadat doelman Sinan Bolat de bal had laten glippen, maar Oguchi Onyewu kwam zijn keeper te hulp. Bij Standard werd Tomislav Mikulic vlak voor tijd bestraft met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Zondag treffen beide kampioenskandidaten elkaar opnieuw. Met het uitdoelpunt op zak heeft Standard Luik een iets betere uitgangspositie. Bovendien spelen Les Rouches de tweede wedstrijd thuis.