Standard stunt met overwinning bij Panathinaikos

Mede dankzij Mario Galinovic heeft Standard Luik een prima uitgangspositie om de kwartfinale van de Europa League te bereiken. De Belgen wonnen hun uitduel met Panathinaikos met 3-1.

Standard ontsnapte in tweede minuut nog aan een vroege achterstand toen Sinan Bolat een vrije trap van Djibril Cissé onschadelijk maakte, maar een kwartier later leidden de bezoekers met 2-0. Bij beide treffers ging Galinovic niet vrijuit. In de negende minuut kopte Axel Witsel een voorzet van Dieumerci Mbokani achter de doelman van Panathinaikos, terwijl deze in de zeventiende minuut slecht uitkwam en Milan Jovanovic zo de kans gaf om de bal in een leeg doel te schuiven.

De droomstart van Standard zorgde ervoor dat Panathinaikos even uit het veld geslagen was. Tot aan de rust kwam de kampioen van België bijna niet in de problemen, terwijl Jovanovic en Mbokani voorin ook gevaar bleven stichten. Vroeg in de tweede helft kwam de thuisclub terug in de wedstrijd, doordat Bolat aarzelde bij een vrije trap van Giorgos Karagounis. Loukas Vintra kopte de bal hard tegen het net, waardoor Panathinaikos op 1-2 kwam.

Na een uur spelen vestigde Craig Thomson de aandacht op zich. Josu Sarriegi en Simão begingen stevige overtredingen op Mbokani en Jovanovic die beide een rode kaart verdienden, maar de scheidsrechter hield het bij geel. Standard hield het hoofd echter koel en kwam een kwartier later zelfs op een 3-1 voorsprong. Igor De Camargo rondde een perfect uitgespeelde counter via Mbokani en Jovanovic af, waarmee hij de wedstrijd besliste.

De ploeg uit Luik leek tevreden met de 3-1 voorsprong en liet zich terugzakken. Namens de thuisclub was alleen Cissé nog dicht bij een doelpunt, maar zijn schot werd geblokkeerd door de verdedigers van Standard. Panathinaikos eindigde de wedstrijd met tien man, nadat Simão in blessuretijd met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd door Thomson.