Standard spoelt teleurstelling weg met bekerwinst

Standard Luik heeft voor de zesde maal in de clubhistorie de Belgische beker gepakt. In de finale was de runner-up uit de competitie met 2-0 te sterk voor Westerlo.

In het Koning Boudewijn Stadion was Eliaquim Mangala de maker van de openingstreffer. Hij kopte de bal uit een corner van Steven Defour hard tegen de touwen. Dat Standard de 1-0 voorsprong vasthield tot de rust, was voornamelijk te danken aan doelman Sinan Bolat. De Turk zorgde met enkele fraaie reddingen dat de gelijkmaker van Westerlo uitbleef.

Adnan Mravac werd in de tweede helft ongewild de pechvogel van het duel. De Bosnische verdediger werkte de bal na een voorzet van Jelle van Damme ongelukkig achter zijn eigen doelman.

Met de bekerwinst spoelde Standard enigszins de teleurstelling van het mislopen van de titel weg. Dinsdagavond ging Racing Genk met de titel aan de haal door Standard op een 1-1 remise te houden in het slotduel van de play-offs. Foto: VI Images