Standard op de helft nog ongeslagen, Cercle derde

Standard Luik en Cercle Brugge hebben de druk op koploper Club Brugge verhoogd. Club en Standard staan in punten gelijk en Cercle volgt op drie punten. Vanwege een afgelasting op vrijdag speelde Club Brugge wel een wedstrijd minder.

Standard Luik-RC Genk 3-1Standard trok de wedstrijd vlak na rust naar zich toe. De ploeg van coach Michel Preud'homme was met 1-0 de pauze ingegaan dankzij een doelpunt van Grégory Dufer, die de ook de aangever was van de 2-0 en 3-0.

Axel Witsel profiteerde in de 46ste minuut van het voorbeidende werk van Dufer en twee minuten later besliste Milan Jovanovic de wedstrijd. Jelle Vossen scoorde nog tegen. Na zeventien wedstrijden is Standard nog steeds ongeslagen.

Cercle Brugge-Charleroi 3-1Het fris aanvallend spelende Cercle zette ook Charleroi eenvoudig opzij en staat halverwege de competitie op een verrassende derde plaats. Oleg Iachtchouk, Tom De Sutter en Honour Gombami maakten de goals voor de equipe van coach Glen De Boeck. Met 38 doelpunten is Cercle de meest productieve ploeg in de Belgische hoogste divisie.