Standard met Stam aan kop na zege op Anderlecht

Standard Luik is na de nipte zege op Anderlecht (1-0) de nieuwe koploper in de Play-Off 1 van de Belgische competitie. Namens de Rouches vertolkte Mehdi Carcela-Gonzalez een hoofdrol, in positieve en in negatieve zin.

De Marokkaanse aanvaller bepaalde na negentien minuten de eindstand door de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. Diezelfde Carcela-Gonzalez incasseerde vijf minuten voor tijd ook de rode kaart na een grove tackle.

In Luik namen de Nederlanders Ronnie Stam (Standard, foto) en Bram Nuytinck (Anderlecht) het tegen elkaar op in de beslissende fase om de titel. Regerend landskampioen Anderlecht, waar Demy de Zeeuw ontbrak in de wedstrijdselectie, lijkt na de nederlaag definitief af te haken. De achterstand op koploper Standard bedraagt zeven punten.