Standard mag slechts dromen van stunt tegen Arsenal

Een flink ontmanteld Standard Luik moet dinsdag tegen Arsenal proberen te bewerkstelligen dat het ook na de poulefase nog actief is in de Champions League.

Standard mag slechts dromen van stunt tegen Arsenal

Naast de al langer geblesseerden Steven Defour (gebroken middenvoetsbeentje) en Igor De Camargo, die kampt met een gebroken teen, kan coach Laszlo Bölöni in Londen niet beschikken over Milan Jovanovic. De Servische aanvaller is in België achter gebleven met een pijnlijke hamstring. Verdedigingsleider Mohamed Sarr werkt hard aan een herstel van dezelfde kwetsuur, maar is vooralsnog een groot vraagteken.

Dit viertal was voor een groot deel verantwoordelijk voor de Belgische titel het afgelopen seizoen. Bölöni moet het in het Emirates Stadium doen met een jonge en onervaren ploeg. Victor Ramos, Moussa Traoré, Eliaquim Mangala en Mehdi Carcela-Gonzalez zijn allen rond de twintig en hebben nauwelijks duels op het hoogste niveau in de benen.

'Er zijn bijna een handvol spelers die vorig seizoen nog niet in de Belgische eerste klasse speelden die nu hier tegen het grote Arsenal moeten opboksen. We gaan onze huid duur verkopen. Ik had het wel anders gewild', vertelt Bölöni na aankomst in Londen. 'Maar het heeft weinig zin daar dieper op in te gaan. Laten we blij zijn dat we hier zijn. Het is tof voor de spelers en de trainer op dit niveau aanwezig te zijn. Ik hoop dat we morgen ook nog zo gelukkig zullen zijn.'

'In Engeland kennen ze ons al, na de wedstrijden tegen Liverpool en Everton vorig seizoen en de match tegen Arsenal twee maanden geleden', vervolgt de Roemeense oefenmeester. 'Daar hebben we goede propaganda gemaakt. Hopelijk blijft hun appreciatie overeind. Ik bewonder alvast het spel van Arsenal. Simpel en technisch met spelers die nog redelijk onbekend zijn alvorens ze worden gekocht door Arsène Wenger.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen