Standard Luik wint eenvoudig, Club Brugge verliest

Kampioen Standard Luik won eenvoudig van SC Roeselare. Club Brugge liep het eerste puntenverlies van deze competitie op. De ploeg van Adrie Koster ging onderuit tegen tien man van KV Mechelen.

Standard Luik wint eenvoudig, Club Brugge verliest

SV Roeselare-Standard Luik 1-5Standard Luik heeft zonder goed te spelen toch een ruime zege geboekt op SV Roeselare. Drie goals van Milan Jovanovic (waaronder een strafschop), Mehdi Carcela-Gonzalez en Dieumerci Mbokani vormden de productie van de landskampioen. Samir El Gaaouiri scoorde tegen voor de ploeg van Dennis van Wijk.

KV Mechelen-Club Brugge 2-1Na zestien minuten spelen kreeg Wouter Vrancken van KV Mechelen een rode kaart na een forse tackle op Nabil Dirar. Joseph Akpala had op dat moment al twee goede kansen gehad om Club Brugge op voorsprong te zetten. De thuisploeg nam echter de leiding, met tien man nota bene. Jonas Ivens had een fraaie omhaal in huis. Het met veel elan aan het tweede bedrijf begonnen Club Brugge kwam via Akpala terug in de wedstrijd. Een benutte strafschop van Julien Gorius besliste het duel in het voordeel van Mechelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen