Standard Luik trekt WK-held Ochoa aan

Reacties

Guillermo Ochoa maakt de overstap van Málaga naar Standard Luik. Onder voorbehoud van een medische keuring stapt de Mexicaanse goalie over naar de Belgische club. Het afgelopen seizoen keepte hij op huurbasis voor Granada.

Standard Luik trekt WK-held Ochoa aan

Ochoa maakte in 2014 indruk op het WK in Brazilië. In de groepsfase hield hij Mexico knap op de been door zowel tegen Kameroen (1-0) als tegen het gastland (0-0) de nul te houden. Mexico won de laatste groepswedstrijd van Kroatië (1-3), maar strandde in de achtste finale tegen Nederland (2-1). Oranje had het lang lastig met de Mexicanen, Ochoa keepte een geweldige wedstrijd, maar in de slotfase werd toch het verschil gemaakt door Wesley Sneijder en een penalty van Klaas-Jan Huntelaar. De goede prestaties op het mondiale eindtoernooi leverden Ochoa een transfer naar Málaga op.

Standard Luik, dat eerder al voormalig AZ'er Sébastien Pocognoli aantrok, beschikte twee seizoenen geleden ook al over een markante keeper. De Belgen huurden in 2016 Victor Valdés van Manchester United. De ploeg wist zich afgelopen seizoen niet te plaatsen voor Europees voetbal. In de play-offs eindigde de club in Groep A als vierde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.