Standard Luik rest van het seizoen zonder uitfans

Reacties

Standard Luik heeft drastische maatregelen genomen tegen de eigen supporters die zich zondagavond misdroegen in de uitwedstrijd tegen Charleroi. De club stelt geen kaarten meer beschikbaar voor uitduels in de Belgische competitie. De Rouches maken de maatregel maandagmiddag bekend op de eigen website.

Standard Luik rest van het seizoen zonder uitfans

'Standard Luik zal geen enkel ticket meer te koop aanbieden voor de resterende uitwedstrijden van de Jupiler Pro League, tot ten minste het einde van de reguliere competitie. Het is duidelijk, gezien de gebeurtenissen van gisteren, dat het onmogelijk is om te controleren of de plaatsen wel ingenomen worden door échte supporters van de club', aldus de Waalse club via de eigen kanalen.

Tijdens de Waalse derby bekogelden aanhangers van Standard Charleroi-keeper Nicolas Penneteau met rookbommen en aanstekers. Toen ook het thuispubliek zich misdroeg, werd het duel uiteindelijk na 68 minuten gestaakt. Op dat moment leidde de uitploeg nota bene met 1-3.

Andere straffen die beide clubs boven het hoofd hangen zijn onder meer een boete van 25.000 euro, zeker één wedstrijd achter gesloten deuren en/of nul punten voor één of beide clubs. Donderdagavond speelt Standard in het kader van de Europa League thuis tegen Ajax. De Amsterdammers hebben al aangekondigd geen extra maatregelen te nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.