Standard Luik in blessuretijd onderuit bij Olympiakos

Lange tijd leken Olympiakos Piraeus en Standard Luik met een gelijkspel te gaan eindigen, maar in de blessuretijd kopte Ieroklis Stoltidis de winnende treffer binnen: 2-1.

Standard Luik leek nauwelijks onder de indruk van het kolkende Stadio Karaiskaki. De ploeg van Laszlo Bölöni speelde uitstekend mee met de thuisploeg, die direct werd opgejaagd door het fanatieke publiek en naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer zou gaan aanvallen. Maar acht minuten voor rust tekende Standard voor de openingstreffer.

Milan Jovanovic vond met een steekbal Igor De Camargo, wiens schot Piraeus-goalie Antonis Nikopolidis in de korte hoek verraste: 0-1. De Belgen leken de voorsprong mee te nemen naar de kleedkamer, maar doelman Sinan Bolat verkeek zich op een kopbal van Kostantinos Mitroglou. De bal verdween met een boog over de Turkse goalie van Standard: 1-1.

Na rust nam Olympiakos het heft wat meer in handen. Toch kreeg Standard de betere kansen. Jovanovic speelde zich vrij in het strafschopgebied maar zag zijn schot gekeerd door Nikopilidis. Later schoot de Serviër nog op de lat.

Op het moment dat iedereen zich leek te verzoenen met een gelijkspel, mocht de thuisploeg nog een hoekschop nemen. Tot grote verbijstering van de Belgen kopte invaller Stoltidis de winnende goal binnen: 2-1.