Standard Luik en AA Gent winnen thuisduels ruim

Door beide te winnen blijven Standard Luik en AA Gent meedraaien in de top van de Belgische competitie. Respectievelijk KV Mechelen en SV Roeselare waren kansloos tegen Standard en Gent.

Standard Luik-KV Mechelen 3-0KV Mechelen kon bijna een uur standhouden bij Standard Luik, maar keerde uiteindelijk huiswaarts met een grote nederlaag. Mehdi Carcela-Gonzalez maakte met een knappe volley de 1-0 en drie minuten later zorgde de vervanger van de geschorste Axel Witsel ook voor de tweede Standard-treffer. De 3-0 van Eliaquim Mangala was de meest bijzondere treffer van de avond. Van dichtbij schiet hij op de paal, maar de bal kaatst via de paal en Mangala's scheenbeen terug richting doel.

AA Gent-SV Roeselare 5-1In de laatste vijf minuten voor rust ging alles mis voor Roeselare. In de 39ste minuut kwam de ploeg met 1-0 achter door een treffer van Randall Azofeifa. Kort daarna werden Damir Mirvic en Stepan Kucera met een rode kaart van het veld gestuurd. Mbaye Leye (tweemaal), Zlatan Ljubijankic en Stijn De Smet zorgden voor de 5-0 tussenstand, voor FC Twente-huurling Bjarni Vidarsson in de slotminuut de eer redde namens de bezoekers.

Door de overwinning op Roeselare staat AA Gent nu tweede in België, met één punt achterstand op koploper Sint-Truiden. Standard Luik is vijfde met vier punten minder. Hekkensluiter is Roeselare, dat na zes duels nog altijd niet heeft weten te winnen.