Standard Luik: elf trainers in negen jaar

Reacties

Standard Luik blijft een trainerskerkhof van jewelste. Dinsdag werd bekendgemaakt dat José Riga (foto) volgend seizoen niet meer voor de groep staat.

Standard Luik: elf trainers in negen jaar

Onder leiding van de 57-jarige Belg eindigde Standard dit seizoen na de play-offs om het landskampioenschap als vierde, waarmee het zich kwalificeerde voor de derde voorronde van de Europa League. Voor de markante clubeigenaar Roland Duchâtelet was dat niet voldoende om Riga ook volgend seizoen de leiding over de A-selectie te geven. En dus blijft het verhaal van de trainersstoel op Sclessin wonderlijk.

Aan de aanstelling van Riga, die in 2011 ook al een jaar werkzaam was in Luik, kleefde op 2 februari namelijk al een bijzonder verhaal. Guy Luzon begon het seizoen 2014/15 als hoofdtrainer, maar werd half oktober op straat gezet. De Israeliër zat evenwel niet lang zonder baan, want in januari werd hij aangesteld bij Charlton Athletic. Saillant detail: van die club is Duchâtelet óók eigenaar.

Na het vertrek van Luzon bij Standard werd gemeld dat assistent-trainer Ivan Vukomanovic het seizoen zou afmaken, maar ondanks goede resultaten van de Serviër kwam Duchâtelet begin februari toch ineens met Riga op de proppen. De twee kenden elkaar nog uit het verleden, want Riga was sinds maart 2014 al even werkzaam voor Charlton. Nu nemen beiden echter alweer afscheid van elkaar.

En dus moet Standard op zoek naar de elfde trainer in amper negen jaar. Jan Boskamp werkte in 2006 van juni tot september kort in Luik, waarna Michel Preud'homme het overnam. Na zijn vertrek in juni 2008 waren László Bölöni (twintig maanden), Dominique D'Onofrio (zestien maanden), Riga (tien maanden), Ron Jans (vijf maanden), Mircea Rednic (zeven maanden), Luzon (zeventien maanden), Vukomanovic (vier maanden) en weer Riga (drie maanden) allemaal niet al te lang de eindverantwoordelijke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.