Standard komt goed weg met remise tegen Lokeren

Standard Luik voorkwam donderdagavond thuis tegen Lokeren met veel moeite een nederlaag: 2-2. Ondanks het puntenverlies grepen de Walen de koppositie in de Belgische play-offs.

Lange tijd zag het ernaar uit dat Standard, waar verdediger Ronnie Stam ontbrak, thuis een nederlaag zou lijden tegen Lokeren. Hamdi Habibou kopte de gasten in de 34ste minuut verrassend op voorsprong (foto boven) en nam in de 64ste minuut ook de 0-2 voor zijn rekening met een schitterende knal in de verre bovenhoek. Die score was dikverdiend, maar na de tweede tegengoal kreeg Standard ineens de geest. Michy Batshuayi knalde De Rouches in de 68ste minuut terug in de wedstrijd en in de 86ste minuut voltooide de thuisploeg haar comeback via een treffer van Geoffrey Mujangi Bia, die fraai binnenschoot.

Standard zette vervolgens alles op de aanval, maar mocht van geluk spreken dat het niet alsnog verloor. In de laatste minuut van de extra tijd raakte Alexander Scholz van Lokeren namelijk de lat met een van richting veranderd schot. Ondanks het puntenverlies grijpt Standard de koppositie. Met nog zes duels te spelen in de play-offs heeft de nummer één van de reguliere competitie nu 39 punten. Club Brugge (38), Zulte Waregem (37) en Anderlecht (36) volgen op de voet. Lokeren (28) en RC Genk (25) spelen geen rol van betekenis meer.