Standard bijt zich stuk op promovendus in aanloop naar Ajax-uit

Standard Luik heeft een uiterst moeizame generale repetitie beleefd voor de return tegen Ajax in de derde voorronde van de Champions League. Tegen promovendus Cercle Brugge bleef het op een 0-0 gelijkspel steken.

Standard Luik
0 - 0
Cercle Brugge

Net als Ajax-trainer Erik ten Hag schudde ook Michel Preud'homme zijn elftal eens flink door elkaar na het heenduel van dinsdag in Luik. Verdedigers Collins Fai en Christian Luyindama, middenvelder Razvan Marin en aanvallers Mehdi Carcela en Orlando Sá namen allemaal plaats op de bank. Daardoor mochten onder anderen Sébastien Pocognoli (ex-AZ) en spits Renaud Emond, dinsdag nog maker van de 2-2, in de basis starten.

Met al die nieuwe gezichten speelde Standard in de eeste helft weinig klaar tegen Cercle, dat in de tegenstoot eveneens tandeloos was. Linksbuiten Moussa Djenepo deed namens de thuisploeg nog het meest zijn best iets te forceren. De beste mogelijkheid was vlak voor rust misschien wel voor Pocognoli, die zijn kopbal niet binnen de palen kreeg. Preud'homme greep in de rust al in: Marin kwam voor controleur Uche Agbo.

Met de Roemeen op het middenveld begon Standard beter aan de tweede helft, maar een gat vinden in de Cercle-defensie zat er niet in. Na een uur maakte daarom ook Carcela zijn entree. Het was het moment dat Les Rouches de druk begonnen op te voeren. Cercle kwam met de schik vrij na een knappe actie en voorzet van Carcela dankzij goed ingrijpen van de Japanse WK-ganger Naomichi Ueda. Een gevaarlijk schot van Marin ging rakelings naast.

Een kwartier voor tijd bracht Preud'homme ook nog centrumspits Sá om de 1-0 te forceren. Het was echter Cercle dat via pogingen van Arnaud Lusamba en Adrien Bongiovanni nog het dichtst in de buurt van een doelpunt kwam. Standard kon in de laatste minuten de ban ook niet meer breken, waardoor beide teams na drie duels op vijf punten staan. Voor Standard is het na de 0-0 bij Waasland-Beveren al het tweede doelpuntloze gelijkspel op rij.