Stam volgt voorbeeld Ten Rouwelaar en stopt ermee

Reacties

Ronnie Stam zet een punt achter zijn voetbalcarrière. De 32-jarige verdediger annex middenvelder houdt het ondanks een nog twee jaar doorlopend contract vanwege fysieke ongemakken voor gezien bij NAC Breda. Vandaag bracht hij zijn werkgever op de hoogte van zijn besluit.

Stam volgt voorbeeld Ten Rouwelaar en stopt ermee

Stam begon zijn loopbaan in het seizoen 2002/03 bij NAC. Daarna speelde de Bredanaar achtereenvolgens voor FC Twente, Wigan Athletic en Standard Luik. Afgelopen seizoen keerde hij terug op het vertrouwde nest. Zijn ambitie was om te promoveren met zijn club. Maar die missie liep op een teleurstelling uit. Nadat eerst Sparta er vandoor was gegaan met het kampioenschap in de Jupiler League, bleek aartsrivaal Willem II in de finale van de play-offs te sterk. Daardoor komt NAC komend seizoen opnieuw uit in het op een na hoogste niveau in Nederland.

Coach Marinus Dijkhuizen zal daarin met een vrijwel volledig vernieuwde selectie gaan werken. Eerder werd al bekend dat krachten als Kevin Brands (Go Ahead Eagles), Joey Suk (Go Ahead Eagles) en Kenny van der Weg (Ross County) hun geluk elders gaan beproeven. Doelman Jelle ten Rouwelaar hing zijn keepershandschoenen, ondanks een nog tot medio 2017 doorlopend contract, al aan de wilgen. Hij wordt keeperstrainer bij de Bredase volksclub.

NAC trok deze week al wel twee nieuwe spelers aan. Robbie Haemhouts komt over van Willem II, Giovanni Korte van ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.