Stam speelt gelijk met Standard, Van Buren uitgeschakeld

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

• Standard Luik kwam in eigen huis tegen Waasland-Beveren niet verder dan een 2-2 gelijkspel • Ondanks het puntenverlies blijft Standard aan kop in de Belgische competitie met dertig punten • Doelpuntenmakers namens Standard, waar Ronnie Stam de wedstrijd volmaakte op de rechtsback-positie, waren voormalig SC Cambuur-aanvaller Reza en Michy Batshuayi, terwijl Renaud Emond en Siebe Blondelle (oud-speler van onder meer VVV-Venlo en Vitesse) trefzeker waren namens Waasland-Beveren •

Ferhat Görgülü heeft zich met Genclerbigli ten koste van Bergama Belediyespor (2-1) geplaatst voor de volgende ronde in de Turkse beker • De verdediger, die in het verleden uitkwam voor SC Veendam en FC Oss, speelde de hele wedstrijd • Behalve  Görgülü plaatsten Yener Arica en Ömer Bayram zich met Kayserispor, terwijl Harris Medunjanin zich met Gaziantepspor mag opmaken voor de volgende ronde • Zowel Medunjanin als Bayram kwam niet in actie •. Arica speelde de hele wedstrijd namens Kayserispor •

• Het Deense bekeravontuur van Mick van Buren is ten einde • De aanvaller ging met Esbjerg met 3-0 ten onder tegen Lyngby BK door treffers van Bror Blume, Patrick Mortensen en David Boysen •

• Levski Sofia was in speelronde vijftien van de Bulgaarse competitie met 3-2 te sterk voor Lokomotiv Plovdiv • Namens Levski tekende Garry Mendes Rodrigues in de blessuretijd van de eerste helft aan voor de 2-1 vanaf elf meter • De voormalige aanvaller van FC Dordrecht maakte alweer zijn zevende compeitietreffer • Levski Sofia klimt door overwinning naar de vijfde plaats met 25 punten •

Jeremy Bokila heeft zijn club naar de volgende ronde in het toernooi om de Russische beker geschoten • De aanvaller van Terek Grozny, zonder Ismaíl Aissati in de basisopstelling, was twee keer trefzeker in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Neftekhimik •