Stam: 'PSV een mooie club, maar daar zijn er meer van'

Ronnie Stam (27) ziet het wel zitten om bij PSV terug in de Eredivisie te keren. De rechtsback zit bij Wigan Athletic al een poosje op de reservebank. 'Ze zijn tevreden over me, zeggen ze, maar ik wil natuurlijk graag spelen', zegt Stam.

Stam: 'PSV een mooie club, maar daar zijn er meer van'

PSV probeert in de zomerse transferwindow rechtsback Stanislav Manolev te slijten en oriënteert zich ondertussen op een vervanger. Stam is kandidaat. 'Vorig jaar in de zomer heeft PSV een officiële poging gedaan me te huren en dat doen ze niet als ik het niet ziet zitten', legt Stam zijn houding ten opzichte van PSV uit.

'Destijds wilde Wigan niet meewerken. Jammer, maar helaas. Ik denk er nu eigenlijk nog hetzelfde over: PSV is een mooie club, maar er zijn meer mooie clubs. Het gaat mij vooral om het zicht op speeltijd.'

De situatie van Stam bij Wigan oogt uitzichtloos. De verdediger is een contractueel bepaalde salarisverhoging op basis van aantal gespeelde wedstrijden genaderd, maar krijgt al sinds februari geen minuut speeltijd meer. Dat doet een oorzakelijk verband vermoeden.

De handelwijze van de degradatiekandidaat van de Premier League, Wigan staat zeventiende, zou kunnen betekenen dat er nu wel te praten valt over een afscheid. Zijn zaakwaarnemer reist volgende week naar Engeland om de toekomst van Stam met de leiding van Wigan te bespreken.

Een vertrek van Manolev bij PSV dreigt overigens, net als dat van Zakaria Labyad, op juridisch gepuzzel uit te draaien. Volgens de advocaat van de speler heeft PSV het lichten van de optie op de Bulgaarse verdediger niet correct afgehandeld.

Het nieuwe contract, dat loopt tot 2014, van de international zou daardoor aanvechtbaar zijn. Juridische stappen zijn er nog niet ondernomen, omdat PSV Manolev duidelijk heeft gemaakt dat een transfer bespreekbaar is. (Thijs Slegers) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's