'Stam niet in zee met Hiddink, Van Nistelrooy wel'

Reacties

Toekomstig bondscoach Guus Hiddink kan na het WK van komende zomer níét rekenen op Jaap Stam. De huidige specialistentrainer van Ajax heeft in onderhandelingsgesprekken te kennen gegeven 'een andere kant' op te gaan. Ruud van Nistelrooy heeft wel zijn jawoord gegeven.

'Stam niet in zee met Hiddink, Van Nistelrooy wel'

Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagochtend. Stam en Van Nistelrooy spraken afgelopen week met Hiddink en de KNVB. Waar Van Nistelrooy net als Danny Blind wel een meerjarige verbintenis overeen kwam, deed Stam dat niet. De oud-international traint momenteel de verdedigers van Ajax en kan na dit seizoen ook naar AC Milan.

Behalve Stam wilde Hiddink ook Giovanni van Bronckhorst graag toevoegen aan zijn technische staf. Van Bronckhorst blijft echter bij Feyenoord, waar hij gaat werken onder de nieuwe trainer Fred Rutten. Ook de huidige bondscoach Louis van Gaal polste de oud-international al, maar ook toen gaf die de voorkeur aan de rol van assistent bij Feyenoord.

Zo wordt het aantal opties voor de nieuw te vormen staf van Hiddink steeds kleiner. De 67-jarige oefenmeester, tussen 1995 en 1998 ook al bondscoach van het Nederlands elftal, vroeg in een eerder stadium ook Feyenoord-trainer Ronald Koeman al. Koeman wilde echter alleen aan de slag bij de KNVB als hij zelf de eindverantwoordelijkheid zou krijgen.

Dat Hiddink tot en met het EK 2016 de leiding zal nemen over Oranje, is door de KNVB nog altijd niet bevestigd. Onlangs gaf de Varssevelder in zijn colum in De Telegraaf zelf al wel openheid van zaken. Na de tweede termijn van Hiddink zal Blind het stokje richting het WK van 2018 overnemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.