Stam: 'Ik wilde de scheidsrechter alleen maar helpen'

Reacties

NAC Breda-speler Ronnie Stam hoopt op clementie van de KNVB nadat hij in de met 2-0 gewonnen wedstrijd van de Brabanders tegen FC Eindhoven een rode kaart kreeg.

Stam: 'Ik wilde de scheidsrechter alleen maar helpen'

Scheidsrechter Jeroen Manschot stuurde Stam in de tweede helft weg nadat hij het veld op kwam rennen toen er commotie ontstond na de rode kaart voor spits Enes Ünal (foto). 'Ik wilde de scheidsrechter alleen maar helpen', aldus de geboren Bredanaar na het duel in de halve finale van de play-offs tegen Voetbal International.

Stam, die vanwege blessureleed zes weken niet in actie was gekomen voor NAC, was even daarvoor naar de kant gehaald door trainer Marinus Dijkhuizen. 'Ik zag dat er wat onenigheid ontstond op het veld tussen jongens van ons en die van FC Eindhoven. Om de boel niet verder te laten escaleren, wilde ik de jongens uit elkaar halen. Ik heb helemaal niets geroepen naar die scheidsrechter, ofzo. Maar toch stuurde hij me weg. Dat verbaasde me. Je ziet wel vaker dat trainers of wisselspelers het veld oprennen. Ik kende de regel niet dat je er rood voor kunt krijgen.'

Hoewel de rode kaart voor Stam niet op het wedstrijdformulier stond, wacht de Bredanaar vermoedelijk wel een sanctie. Mogelijk mist hij de finale met Willem II, waarvan komende donderdag in Breda de heenwedstrijd wordt gespeeld. Zondag is de return. Ünal lijkt sowieso beide duels te moeten missen. De Turk beging een grove overtreding tegen FC Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.