Stam: 'Ik had niet gehoopt op Ajax'

Reacties

Hoewel hij werd genoemd als mogelijk opvolger van trainer Frank de Boer bij Ajax, is Jaap Stam nooit hiervoor benaderd door de clubleiding.

Stam: 'Ik had niet gehoopt op Ajax'

De 43-jarige oud-verdediger had de afgelopen twee jaar samen met Andries Ulderink Jong Ajax onder zijn hoede. Vanaf komend seizoen is hij manager van Reading in het Engelse Championship. In Nederland kon Stam als hoofdtrainer aan de slag bij NEC en Willem II. Maar Stam wilde het liefst naar Engeland, vanwege de voetbalcultuur en de mentaliteit van de spelers.

'Ik ben nooit in gesprek geweest over de opvolging van Frank de Boer. Het is ook niet zo dat ik daarop had gehoopt, helemaal niet. Willen zij? Dat is een ding. Maar wil ik?', zegt Stam bedachtzaam.

'Het was niet zo dat ik er blind was ingestapt als Ajax wel was gekomen. Ik heb zo ook mijn eisen en gedachten. Ajax is een club met zoveel invloeden vanuit diverse geledingen. Ik had er wel over na willen denken, maar ik was er niet zo zeker van of ik het zou moeten doen. Niet dat ik denk dat ik het niet aan zou kunnen.'

In de Voetbal International van deze week staat een groot interview met Jaap Stam. Het blad is hier te bestellen en het artikel is ook te lezen op VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.