Stam: 'Hoop me bij Ajax verder te ontwikkelen als coach'

Jaap Stam is komend seizoen het nieuwe gezicht op de bank van Ajax I. De voormalige verdediger van onder meer Willem II, Manchester United, AC Milan, PSV en Ajax tekende een contract voor drie seizoenen bij de 31-voudig landskampioen en kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging in Amsterdam.

Stam: 'Hoop me bij Ajax verder te ontwikkelen als coach'

'Het is een nieuwe uitdaging bij één van de grootste clubs van Nederland', aldus de 67-voudig Oranje-international op de website van PEC Zwolle. 'Ik vind het mooi om daar terug te keren, aangezien ik mijn actieve spelersloopbaan in Amsterdam eindigde.'

'Bovendien speelt het mee dat ik vanaf de zomer zal ervaren hoe het er aan toegaat in de technische staf bij een Nederlandse topclub', vervolgt de huidige assistent-trainer van PEC Zwolle. 'Ik hoop mij daardoor verder te kunnen ontwikkelen als trainer.'

Stam was in het verleden al op deeltijdbasis actief in Amsterdam, waar hij onder meer de verdedigers in de jeugd onder zijn hoede nam. Stam gaat na de zomer aan de slag als assistent van hoofdtrainer Frank de Boer, maar zal ook actief zijn in de opleiding van Ajax.

De Kampenaar is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen als rechterhand van eindverantwoordelijke Art Langeler, die eveneens heeft laten weten aan het eind van deze jaargang te zullen stoppen bij de Zwollenaren.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's