Stam en Van der Sar voor even terug bij Man United

Jaap Stam en Edwin van der Sar keren voor even terug in het shirt van Manchester United. Op 2 juni zullen de Nederlandse oud-spelers van de Engelse recordkampioen deelnemen aan een liefdadigheidsduel met een sterrenteam van Real Madrid.

Stam en Van der Sar voor even terug bij Man United

Behalve Stam en Van der Sar hebben ook de voormalige publiekslievelingen Andy Cole, Dwight Yorke en Teddy Sheringham hun medewerking al toegezegd. Zij zullen ook deel uitmaken van het all stars-team van United-coryfeeën onder leiding van Bryan Robson, die als speler furore maakte in Manchester.

Met Yorke, Cole en Sheringham won Stam in 1999 de Champions League. In de blessuretijd van de finale tegen Bayern München scoorden Sheringham en Ole Gunnar Solskjaer toen. Verder won de robuuste verdediger, die vanaf 1998 tot 2001 op Old Trafford speelde, met de Engelste topclub drie landstitels, een FA Cup en de Wereldbeker. Uiteindelijk vertrok Stam, momenteel assistent-trainer bij PEC Zwolle, na een ruzie met manager Sir Alex Ferguson. Ook Van der Sar was met Manchester United uiterst succesvol. Hij behaalde tussen 2005 en 2011 (alvorens hij in Engeland een punt achter zijn actieve loopbaan zette) vier landstitels, drie keer de Community Shield en drie keer de League Cup.

In 2008 bezorgde de recordinternational van Oranje United de Champions League door in Moskou de beslissende strafschop van Nicolas Anelka (Chelsea) te stoppen (foto midden). In dat jaar won hij ook de wereldbeker voor clubteams.

AchterstandswijkenDe opbrengsten van het benefietduel gaan naar de Manchester United Foundation, die de gelden zal aanwenden voor kinderen in de achterstandswijken in en rondom Manchester. Volgende week zal blijken met welke sterren Real op de proppen komt. De verwachting is dat de Braziliaan Ronaldo, de Portugees Luis Figo en de Fransman Zinedine Zidane acte de présence zullen geven.

Van der Sar, momenteel directeur marketing bij Ajax, is verheugd met de uitnodiging. 'Ik heb het geluk gehad mijn loopbaan bij United op een schitterende wijze af te sluiten. Natuurlijk mis je het om wedstrijden te spelen, daarom kijk ik erg uit naar mijn terugkeer op Old Trafford. Niets kan het gevoel vervangen om voor het thuispubliek tegen een sterke tegenstander als Real Madrid te staan. Dat het voor het goede doel is, maakt het nog specialer. In mijn United-tijd heb ik ook al kunnen zien wat de Foundation voor goede dingen doet.'

Real was in het huidige seizoen nog te sterk voor United in de achtste finales van de Champions League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen