Stam eerste slachtoffer Aston Villa van Bruce

Reacties

Het Reading van Jaap Stam is in het Championship de ongeslagen status op eigen veld kwijtgeraakt door toedoen van Aston Villa, dat het eerste succes boekte sinds de entree van manager Steve Bruce (1-2).

Stam eerste slachtoffer Aston Villa van Bruce

Voor Aston Villa was het de eerste zege op vreemde bodem sinds het succes bij AFC Bournemouth 438 dagen geleden. De overwinning kreeg pas laat gestalte. In de extra tijd werd Jordan Ayew de matchwinner door een strafschop te benutten (1-2).  Yann Kermorgant had namens de thuisploeg - met Roy Beerens en Joey van den Berg in de basis - de stand gelijk getrokken na de openingsgoal van Jonathan Kodjia. Aston Villa is geklommen naar de zeventiende plaats, waar Reading tiende staat.

Jerrel Hasselbaink kon voor het eerst sinds de seizoensouverture bij een thuiswedstrijd de felicitaties in ontvangst nemen. Zijn Queens Park Rangers dankte de overwinning op Bristol City aan Idrissa Sylla, die een kwartier voor tijd op aangeven van Tjaronn Chery de enige treffer op Loftus Road voor zijn rekening nam. QPR staat negende in het Championship.

Newcastle United, met Vurnon Anita in de basis, is de nieuwe koploper. De formatie van manager Rafael Benítez won zelf dankzij twee doelpunten van Dwight Gayle bij Barnsley (0-2). De drie punten leverden de eerste plaats op, doordat Norwich City tegen Fulham niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.