Stam doet uitstekende zaken, Brighton debuteert in PL

Reacties

Het Reading van manager Jaap Stam heeft de derde plaats ingenomen in het Championship door te winnen van Rotherham United. Brighton & Hove Albion is na de zege op Wigan Athletic en het gelijkspel van Huddersfield Town bij Derby County zeker van promotie naar de Premier League.

Stam doet uitstekende zaken, Brighton debuteert in PL

Reading – Rotherham United 2-1
Door een vroege goal van Tom Adeyemi moest Reading al in de negentiende minuut in de achtervolging tegen de laagvlieger. Reading had vervolgens het overwicht, met veel balbezit en ook doelpogingen.

Pas in het laatste half uur sloeg de thuisploeg echter toe in het Madejski Stadium. Lewis Grabban tekende in de 66ste minuut voor de 1-1, waarna John Swift voor de bevrijdende tweede Reading-goal zorgde. De ploeg van Stam staat nu derde en stevent dus af op een ticket voor de play-offs. De marge ten opzichte van nummer zeven Leeds United bedraagt met nog drie speelronden te gaan zes punten.

Roy Beerens had een basisplaats bij Reading, dat het vanwege blessures zonder Joey van den Berg en Danzell Gravenberch moest doen.

Brighton & Hove Albion - Wigan Athletic 2-1
Om de strijd in de play-offs hoeft Brighton zich geen zorgen meer te maken. The Seagulls konden na hun eigen wedstrijd alleen nog in theorie worden ingehaald door Huddersfield Town, dat twee wedstrijden minder had gespeeld en vierde stond met een achterstand van vijftien punten.

Door te winnen van Wigan Athletic zette de koploper een reuzestap richting de Premier League. Glenn Murray (foto, links) en Solomon March scoorden voor Brighton, dat ook goede zaken deed in de titelstrijd. Concurrent Newcastle United verloor namelijk met 3-1 bij Ipswich Town. Voormalig Manchester United-talent Nick Powell deed vlak voor tijd namens Wigan nog wat terug tegen Brighton, dat door de 1-1 van Derby County tegen Huddersfield Town nu zeker is van zijn debuut in de Premier League.

Het beste nieuws voor Brighton kwam later die dag. Huddersfield speelde gelijk bij Derby, waadoor de promotie een feit werd.

Barnsley - Brentford 1-1
In de middenmoot van het Championship beleefde Florian Jozefzoon een mooie middag. De afgelopen winter van PSV overgenomen aanvaller maakte zijn eerste goal voor Brentford door uitstekend af te ronden na een pass van Jota. Mede door een gemiste strafschop van laatstgenoemde kwamen de Londenaren echter niet verder dan een gelijkspel bij Barnsley.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.