Stam de beste, Suarez trekt de handschoenen aan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Stam de beste, Suarez trekt de handschoenen aan

'Ik moet dan Jaap Stam zeggen. Hij was ongelooflijk. Zo snel, maar ook zo sterk.'
• Tijdens een vragenuurtje op het Twitter-account van de Europese voetbalbond (UEFA) kreeg Peter Schmeichel de vraag wie de beste verdediger was met wie hij samenspeelde. Het antwoord was Jaap Stam, met wie de doelman alleen in het seizoen 1998/99 samen op het veld stond bij Manchester United. Samen wonnen zij die jaargang wel de Champions League, FA Cup en Premier League.

• Tijdens het WK van 2010 in Zuid-Afrika zorgde Luis Suarez er met een handsbal voor dat Uruguay de halve finale bereikte ten koste van Ghana, maar de aanvaller van Barcelona trekt dan ook graag de keepershandschoenen aan. Zo ook deze week bij het nationale elftal van Uruguay, dat zich voorbereidt op de vriendschappelijke wedstrijd tegen Saudi-Arabië. Suarez keert terug van een schorsing, maar op welke positie is nog onduidelijk...

'Ik zie de filmposter al voor me: veel voetballen, een stadion en een man die op de vlucht is.'
• Tijdens het WK afgelopen zomer in Brazilië dreigde de selectie van Ghana met een boycot, aangezien er een flinke betalingsachterstand was. In allerijl stuurde de Ghanese voetbalbond (GFA) een vliegtuig met drie miljoen dollar naar de ontevreden internationals. Genoeg reden voor een film vindt Darryl Wharton-Rigby, die een script gaat schrijven.

• Even voorstellen: Martin Ødegaard, 15 jaar, aanvallende middenvelder van Strømsgodset en sinds kort ook international van Noorwegen. De technisch begaafde linkspoot geldt als een van de grootste talenten van de Europese velden. Ook Ajax schijnt de jonge Noor op de voet te volgen. Stel je voor. Zondagavond om 19.00 uur met het bord op schoot en dan de fraaie staaltjes van Ødegaard voorbij zien komen. Prima.

'Als mensen nonsens over mij de wereld in helpen, grijp ik in. Vooral als het over een manager gaat die uithaalt naar mij en een paar ex-ploeggenoten, terwijl wij hem toch flink wat prijzen en een zak geld hebben bezorgd. Ik laat niet over me heen lopen. Hij kraamt genoeg onzin uit.'
• Tussen Roy Keane en Sir Alex Ferguson komt het niet meer goed. De voormalige aanvoerder van Manchester United weigert zijn ex-manager nog langer bij diens titel 'Sir' te noemen. 'Dat ik hem nog bij zijn achternaam Ferguson noem is heel beleefd van me. Ik zou hem wel een paar andere dingen kunnen noemen. Dat hij heeft verklaard dat ik in mijn laatste jaren bij United mezelf en de selectie niet meer in de hand had, is volslagen belachelijk. Dat ik spelers zou hebben geïntimideerd eveneens.'

We kunnen het ons best voorstellen dat je als speler soms zo je frustraties hebt over een beslissing van de scheidsrechter. Maar om hem nou een rechtse directe uit te delen… Dat gaat wel heel ver.

'Ik ben wel wat afgevallen. Dat komt doordat ik veel vis eet.'
• Bruno Martins Indi is sinds zijn overgang van FC Porto naar Feyenoord al een paar kilo's kwijtgeraakt. Hij legt uit waardoor. (RTV Rijnmond)

Luis Suarez mag komende woensdag in Barcelona de Gouden Schoen in ontvangst nemen. Vorig seizoen was de aanvaller van – destijds – Liverpool goed voor 31 doelpunten, evenals Cristiano Ronaldo. De sterspeler van Real Madrid krijgt zijn trofee echter pas een maand later. Volgens El Mundo Deportivo – let op: een Catalaanse krant – wilde de Portugees de trofee zelf niet ontvangst nemen in het bijzijn van Suarez. Is de Uruguayaan nu eens een keer zelf de gebeten hond.

• Donderdag raakte Laurent Koscielny geblesseerd aan een achillespees. De Franse verdediger van Arsenal is naar alle waarschijnlijkheid een tijdje zoet met de kwetsuur. Daardoor begint de ziekenboeg van Arsenal echter wel voller en voller te raken. Naast Koscielny moet manager Arsène Wenger het voorlopig doen zonder, ga er even voor zitten: Mesut Özil, Mikel Arteta, Yaya Sanogo, Serge Gnabry, Theo Walcott, Aaron Ramsey, Olivier Giroud en Mathieu Debuchy. Vandaar dat The Gunners nu met een nieuw logo komen.

'Ik verwacht dat Frank komende zomer wel toehapt, want er zal ongetwijfeld weer interesse worden getoond in hem. Mijn gevoel zegt dat hij dan wel vertrekt.'
• In het tijdschrift 1900, een blad over Ajax, reageert Kees Jansma op de stelling: 'Dit is het laatste jaar van Frank de Boer bij Ajax'. De anchorman van De Tafel van Kees verwacht dat de Amsterdammers het na de zomer van 2015 zonder de succescoach moeten stellen.

• De moeder van Romelu Lukaku is vandaag (vrijdag) jarig. De aanvaller van Everton wenst zijn beste vriendin, de vrouw van wie hij het eerst echt hield een fijne verjaardag op zijn Instagram-account.

'Neymar is een complete speler die zich met het hele spel bemoeit. Hij heeft een goed schot in beide benen en is erg snel. Ik denk serieus dat hij een completere voetballer dan Messi is.'
• De Braziliaanse verdediger Gil breekt in gesprek met ESPN Sports een lans voor zijn landgenoot. De eenmalig international schaart ook Neymar tot de buitencategorie, waar ook Lionel Messi en Cristiano Ronaldo toe behoren.

'Het seizoen is nog maar net begonnen en nu al wordt het team de hemel in geprezen. De prijzen worden pas uitgereikt in mei. We moeten de mensen alleen laten en hun werk laten doen. Maar op dit moment zit alles mee voor Luis Enrique.'
• Barcelona is goed begonnen aan het seizoen 2014/15 in de Primera División. Met zes overwinningen en een gelijkspel gaan de Catalanen met negentien punten aan de leiding in de Spaanse competitie. Voor Johan Cruijff echter nog geen reden voor een feestje. (Bein Sports)

Mario Balotelli wordt ook weleens Super Mario genoemd. Bij Liverpool kreeg hij daarom een snood, weten zijn volgers op Instagram en dus ook jullie nu:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.