Staking arbiters legt Cypriotisch voetbal stil

Reacties

De onrust op Cyprus rond de scheidsrechters is verder toegenomen. Een bomaanslag zondag was een volgend hoofdstuk. De arbiters hebben een staking aangekondigd.

Staking arbiters legt Cypriotisch voetbal stil

De scheidsrechters besloten maandag tot een staking voor minimaal een week nadat een dag eerder een bom was afgegaan bij het huis van de moeder van arbiter Thomas Mouskos. Er vielen geen slachtoffers.

Michalis Argyrou, voorman van de Cypriotische scheidsrechterbond, wil actie van de politie om de veiligheid van de arbiters te kunnen garanderen. Volgende week wordt bekeken of de staking wordt beëindigd.

Voor Mouskos was het niet zijn eerste ervaring met dergelijk geweld. Vorig jaar werd een granaat naar zijn huis gegooid, maar die ging niet af. Zijn onderkomen werd afgelopen weekend al door de politie extra bewaakt na bedreigingen vanwege zijn leiding van het duel Othellos - Apollon Limassol (2-2).

De scheidsrechters hebben op Cyprus al vaker te maken gehad met geweld, terwijl de onrust in het arbiterkorps ook groot is door de beschuldigingen van matchfixing door collega Marios Panayi. Voetbal International schreef daar vorige week al over.

Bekijk hier al onze video's