Stakende spelers Parma dwarsbomen duel met Genoa

Reacties

De soap rond het noodlijdende Parma blijft voortduren. Het uitduel met Genoa, dat zondag om 15.00 uur gespeeld had moeten worden, in de Serie A gaat niet door. Parma-aanvoerder Alessandro Lucarelli maakte bekend dat de spelersgroep besloten heeft te staken.

Stakende spelers Parma dwarsbomen duel met Genoa

De selectie van Parma ontvangt al enige tijd geen salaris meer door de financiële problemen van de Italiaanse club. Vorige week heeft de openbaar aanklager het faillissement aangevraagd van de club die in de jaren negentig dankzij de miljoenen van zuivelconcern Parmalat nog werd gerekend tot de Europese top. In 1993 won Parma de toenmalige Europa Cup II (voor bekerwinnaars), en in 1995 en '99 de UEFA Cup.

Op 19 maart velt de rechter het vonnis over de huidige hekkensluiter in de Serie A, die in 2003 ook al eens failliet ging. Of Parma voor die tijd nog in actie gaat komen, wordt steeds twijfelachtiger. Vorige week werd de thuiswedstrijd tegen Udinese namelijk ook al afgelast, omdat Parma de kosten voor het inhuren van stewards niet kon betalen.

Buitengewoon
Damiano Tommasi, hoofd van de spelersvakbond AIC, sprak zich in Italiaanse media uit over de beslissing van de Parma-selectie. 'We hebben de federatie gevraagd de wedstrijd uit te stellen, onder deze omstandigheden kun je geen competitieduel spelen. De spelers van Genoa waren het eens met onze beslissing.'

'De Parma-spelers gaan nog een week afwachten of voorzitter Giampietro Manenti de club vooruit kan helpen', voegde Tomassi toe. 'Parma bevindt zich in een buitengewone situatie en dat vraagt om buitengewone maatregelen. Op dit moment kan Parma gewoon niet spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.