Stakende Roux wil transfer naar Schalke forceren

Schalke 04 blijft hoop houden op de komst van aanvaller Nolan Roux (23). De international van Jong Frankrijk heeft zijn huidige werkgever Brest gemeld níét meer te trainen en geen oefenwedstrijden te spelen deze voorbereiding. Volgens de Franse krant Le Télégramme heeft Roux deze woorden gebruikt om een transfer naar Schalke 04 te forceren.

Stakende Roux wil transfer naar Schalke forceren

De club van aanvaller Klaas-Jan Huntelaar zag een verbeterd bod van zeseneenhalf miljoen euro door de Fransen terzijde geschoven. Brest blijft vasthouden aan een transfersom van acht miljoen euro voor Roux, die in zijn debuutseizoen in de Ligue 1 tot zes doelpunten kwam.

De staking noopt Brest tot handelen en de club zoekt inmiddels naar een opvolger. 'Nolan zit weliswaar nog bij ons, maar hij traint niet', weet Brest-coach Alex Dupont. 'We kunnen niet langer wachten, er moet snel een oplossing worden gevonden.'

Schalke-coach Ralf Rangnick wil per se een snelle, dynamische spits aan zijn selectie toevoegen. Over zijn huidige vaste aanvallers, Oranje-international Huntelaar en de Spaanse routinier Raúl, geeft de oefenmeester hoog op, maar beiden zijn vooral afmakers.

Eerder al flirtte de leiding van Schalke met Papiss Cissé (SC Freiburg), terwijl men ook in gesprek is geweest met Ciprian Marica. De laatste is transfervrij nadat hij onlangs zijn contract met VfB Stuttgart heeft ontbonden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's