Stadsderby Manchester prooi voor United

Manchester United heeft stadsgenoot City op eigen veld op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Wayne Rooney hield ManUtd in het spoor van Chelsea.

Dat Manchester United de achterstand op koploper Chelsea weer terugbracht tot negen punten had de ploeg van Alex Ferguson te danken aan de tweede helft. Op basis van het optreden voor rust hadden de Mancunians namelijk geen recht op een overwinning. Manchester City kreeg in de persoon van Steve McManaman de beste gelegenheid.

Na rust zocht United in het City of Manchester Stadium meer de aanval. De beloning kwam in de 68-ste minuut, toen Wayne Rooney een voorzet van Gary Neville bij de eerste paal binnenschoot. Een eigen doelpunt van Richard Dunne zeven minuten na de openingstreffer betekende het einde van de illusies van City.