Stade Rennes en Paris Saint-Germain geven niet thuis

De eerste plaats lag voor het grijpen, maar zowel Stade Rennes als Paris Saint-Germain liet de kans liggen Brest af te lossen.De eerste plaats lag voor het grijpen, maar zowel Stade Rennes als Paris Saint-Germain liet de kans liggen Brest af te lossen.

AJ Auxerre-Stade Rennes 2-1De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Valter Birsa bracht in de 67ste minuut met zijn openingstreffer voor Auxerre leven in de brouwerij. Stade Rennes sloeg enkele minuten later via Jires Kembo Ekoko terug, maar kreeg in de slotfase de deksel op de neus. Invaller Franck Quercia bracht Auxerre de overwinning.

Lorient-Paris Saint-Germain 1-1Paris Saint-Germain bleef een nederlaag bespaard. Hoewel het gelijkspel vooraf als teleurstellend werd bestempeld, werd het punt toch positief ontvangen. PSG zocht lang naar een passend antwoord op de 1-0 van Lynel Kitambala. Lorient-keeeper Fabien Audard bleef lang een niet te nemen obstakel, totdat in de laatste minuut Nené de gelijkmaker produceerde.