Staande ovatie voor Van Persie bij klinkende zege United

Reacties

Manchester United heeft in Groep A van de Europa League een overtuigende thuiszege geboekt op Fenerbahçe: 4-1. Paul Pogba eiste met twee goals de hoofdrol op, al kon ook Robin van Persie rekenen op een staande ovatie.

Staande ovatie voor Van Persie bij klinkende zege United

Een maand geleden deed United-manager José Mourinho al zijn beklag over het moordende schema van zijn ploeg eind oktober. Het duel met Fenerbahçe viel halverwege de Premier League-krakers tegen Liverpool (afgelopen maandag, 0-0) en Chelsea (zondag). Mourinho hield rekening met de 'nationale agenda' en voerde liefst zeven mutaties door ten opzichte van het duel met Liverpool. Zlatan Ibrahimovic begon op de bank en Daley Blind maakte niet eens deel van uit de selectie. Bij Fenerbahçe stond Van Persie aan de aftrap, terwijl Gregory van der Wiel en Jeremain Lens ontbraken in de ploeg van Dick Advocaat.

United nam meteen het heft in handen. Vooral Wayne Rooney (weer eens in de basis gestart) en Anthony Martial manifesteerden zich en veel gevaar ontstond ook via de vleugelverdedigers Luke Shaw en Matteo Darmian. De defensie van Fenerbahçe hield evenwel de ruimtes klein, waardoor grote mogelijkheden aanvankelijk uitbleven.

United liep dankzij twee verzilverde strafschoppen in een tijdsbestek van nog geen drie minuten alsnog weg bij de opponent. Pogba en Martial waren de schutters na overtredingen op Juan Mata en Martial. Fenerbahçe stelde hier nauwelijks iets tegenover, behoudens een inzet van Josef de Souza vlak na de 2-0. In plaats van 2-1 werd het vlak voor rust 3-0. Jesse Lingard legde de bal klaar voor Pogba, die verwoestend uithaalde.

Paul Pogba eiste met twee goals een hoofdrol op bij Manchester United.
Paul Pogba eiste met twee goals een hoofdrol op bij Manchester United.

Vlak na de onderbreking kon het boek definitief dicht voor Fenerbahçe. Deze keer liet Lingard zich fêteren als doelpuntenmaker na uitstekend voorbereidend werk van Rooney en Pogba. Nadien vond United het welletjes, waardoor de Turkse topclub zo nu en dan gevaar kon stichten. Van Persie zorgde in de 83ste minuut voor de eretreffer door van dichtbij af te ronden op aangeven van Emmanuel Emenike. De Rotterdammer kreeg een staande ovatie van het publiek op Old Trafford.

Bij United maakten Memphis Depay en Timothy Fosu-Mensah na rust hun opwachting als invaller. Met zes punten gaat United samen met Feyenoord aan de leiding in Groep A. Fenerbahçe heeft vier punten en Zorya Luhansk staat op één punt.

Stand Groep A
Manchester United 3-6 (+3)
Feyenoord 3-6 (+1)
Fenerbahçe 3-4 (-2)
Zorya Luhansk 3-1 (-2)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.