Staande ovatie in Nieuw-Zeeland voor PEC'er Thomas

Reacties

Nieuw-Zeeland heeft de eerste fase van de WK-kwalificatie van Oceanië succesvol afgerond. Ryan Thomas hielp The All Whites langs Fiji en naar de play-offs.

Staande ovatie in Nieuw-Zeeland voor PEC'er Thomas

In Oceanië is een status van het beste land van het werelddeel niet genoeg voor een WK-ticket. Nieuw-Zeeland, dat na het vertrek van Australië naar de Aziatische bond wordt beschouwd als sterkste land, wacht na het succes in eigen omgeving een play-off tegen de nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse kwalificatie als laatste obstakel voor een WK-ticket.

Zover is het nog niet. Nieuw-Zeeland heeft zich dinsdag in elk geval wel verzekerd van de laatste fase van de kwalificatie van Oceanië door Fiji met 2-0 te verslaan. Op 28 augustus en 5 september wordt met de winnaar van Groep B – Tahiti leidt voor de Solomon Eilanden en Papua Nieuw-Guinea - gestreden om de begeerde tweestrijd met de nog onbekende Zuid-Amerikaanse opponent.

Thomas was dinsdag de grote held bij The All Whites door beide treffers voor zijn rekening te nemen. In de 27ste minuut brak hij met zijn eerste interlandgoal de ban om in de 68ste minuut ook de laatste hoop van Fiji weg te nemen met zijn tweede treffer. Met een staande ovatie werd de aanvaller van PEC Zwolle begeleid toen hij zes minuten voor het einde naar de kant werd gehaald.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.