Spurs-revelatie Kane claimt hattrick na 'onvergetelijke week'

Reacties

Er bestaat volgens Harry Kane geen twijfel over het aantal doelpunten dat hij maakte als aandeel in de 4-3 thuiszege op Leicester City. De spits van Tottenham Hotspur is dolblij met zijn eerste hattrick in de Premier League.

Spurs-revelatie Kane claimt hattrick na 'onvergetelijke week'

Het was voor Kane sowieso een gedenkwaardige week, want donderdag ontving hij voor het eerst een uitnodiging voor het nationale team van Engeland. Twee dagen later werd de 21-jarige spits eerste op de topscorerslijst in Engeland dankzij drie keer treffers tegen Leicester. Zijn tweede doelpunt werd echter flink van richting veranderd door Robert Huth, maar via Twitter liet Kane weten dat hij wel degelijk op doel schoot: #ItWasOnTarget.

'Ik geniet van elke minuut en van het maken van doelpunten. Dat doe je als je vol zelfvertrouwen zit. Dat is ook hoe ik me nu voel', reageerde Kane al na de wedstrijd. 'Ik ben erg blij dat ik voor het eerst een hattrick heb gemaakt in de Premier League en ik hoop dat de doelpunten en overwinningen blijven volgen. We hebben een uitstekende selectie en willen natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen.'

Tottenham Hotspur staat met nog acht wedstrijden voor de boeg zevende, maar nummer vier Manchester United heeft slechts drie punten voorsprong. De ploeg van manager Louis van Gaal gaat zondag nog op bezoek bij Liverpool, dat met twee punten minder de vijfde plaats bezet.

Kane (foto) komt pas over twee weken weer in actie namens Tottenham, maar hoopt volgende week te debuteren als international. 'Ik kan niet wachten om te spelen voor Engeland. Het is al een droom die uitkwam toen ik opgeroepen werd. Ik weet dat de concurrentie groot is, maar ik zal er alles aan doen om in actie te komen.'

Dit seizoen was Kane al 29 keer trefzeker in alle competities, waardoor hij de eerste speler kan worden na Jürgen Klinsmann in het seizoen 1994/95 die dertig keer of meer scoort namens Tottenham. De laatste keer dat een Engelsman zich kroonde tot topscorer van de Premier League was Kevin Phillips, die in het seizoen 1999/00 dertig keer scoorde voor Sunderland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.