Spurs zien Toivonen stempel drukken op duel met Servië

Ola Toivonen speelde een belangrijke rol in de zege van Zweden op Servië (2-1). Tottenham Hotspur was aanwezig en had bijzondere aandacht voor de PSV-middenvelder.

Spurs zien Toivonen stempel drukken op duel met Servië

Tottenham Hotspur volgt de verrichtingen van Toivonen met meer dan gemiddelde interesse. Hoewel PSV nog niet werd benaderd, is de Londense club een van de drie clubs die de Zweedse international op het oog hebben als versterking. Atlético Madrid en Internazionale zijn de andere twee.

De delegatie van The Spurs zag Toivonen in Stockholm een cruciale rol vervullen. De Zweed opende na 22 minuten de score. De PSV-aanvoerder kopte raak na een corner van AZ-middenvelder Rasmus Elm. Niet lang daarna bracht Neven Subotic de score weer in evenwicht door Andreas Isaksson te verschalken.

In de 54ste minuut maakte Toivonen plaats voor Tobias Hysén. Op dat moment leidde Zweden met 2-1 dankzij een benutte strafschop van Zlatan Ibrahimovic, die mocht aanleggen van elf meter na een overtreding van Branimir Aleksic op Toivonen.

Tottenham Hotspur heeft meer Zweedse spelers op het oog. Jonas Olsson, die tegen Servië op de bank begon, sprak al met de Londense club. De verdediger verruilde in 2008 NEC voor West Bromwich Albion. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's