Spurs walst na rust over reuzendoder Burnley heen

Het League Cup-sprookje van Burnley dreigt te eindigen in de halve finale. The Clarets speelden een goede eerste helft op White Hart Lane, maar verloren de heenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur met 4-1.

Burnley had eerder in het toernooi Arsenal, Chelsea en Fulham al uitgeschakeld en leek ook tegen The Spurs op weg naar een stunt. Halverwege leidden de gasten met 0-1 door een doelpunt van Martin Paterson. De spits had de bal voor het intikken na een prachtige actie van voormalig NEC'er Chris Eagles.

Na rust stelde titelverdediger Tottenham Hotspur snel orde op zaken. Michael Dawson (foto boven) kopte uit een hoekschop de gelijkmaker binnen en niet veel later volleerde Jamie O'Hara raak voor 2-1.

The Spurs namen verder afstand en kunnen een finaleplaats bijna niet meer mislopen. Roman Pavlioetsjenko zorgde voor 3-1 na een kapbeweging met rechts en afronden met links. Michael Duff was daarna nog zo ongelukkig om een vrije trap van O'Hara in eigen doel te koppen.