Spurs vreest straf UEFA, 'toeristen' blijken beveiligers Basel

Reacties

Woensdag overkwam het FC Basel al, donderdag was Tottenham Hotspur aan de beurt. Het thuisduel met Partizan Belgrado in de Europa League werd donderdag na 41 minuten stilgelegd, nadat er tot drie keer toe een toeschouwer het veld op was gerend.

Spurs vreest straf UEFA, 'toeristen' blijken beveiligers Basel

Hoewel er in de meeste Engelse stadions geen enkele hindernis is tussen de velden en de tribunes, gebeurt het zelden dat fans zich tot drie keer toe niet kunnen bedwingen in één wedstrijd. Het gebeurt weleens dat een supporter zich in alle euforie mengt in de feestvreugde van zijn juichende helden, maar dit was volgens Spurs 'onacceptabel gedrag'.

Tottenham hangt door het incident een straf van de UEFA boven het hoofd. Manager Mauricio Pochettino uitte na afloop zijn teleurstelling. 'Je weet natuurlijk nooit wat er kan gebeuren op het veld, maar wat deze mensen wilden laten zien is mij totaal niet duidelijk. Ik ben persoonlijk zeer teleurgesteld. En met mij waarschijnlijk de hele club. Dit is een heel vreemde situatie.' De mannen, die alle drie hetzelfde shirt droegen – waarschijnlijk ging het om een reclamestunt – zijn inmiddels gearresteerd.

Basel
De twee personen die woensdag bij Basel als een stel toeristen al filmend het veld betraden bleken een dag later beveiligingsmensen van de Zwitserse club te zijn. Ze waren bij de UEFA aangemeld om fans te filmen die het veld bestormden. Ze vergaten echter dat ze daarbij aan de zijlijn hadden moeten blijven staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.