Spurs passeert Southampton ondanks gelijkspel in Burnley

Reacties

Tottenham Hotspur heeft op bezoek bij Burnley nagelaten te profiteren van de nederlagen die Liverpool en Southampton zaterdag leden: 0-0. Desondanks passeert de club van doelman Michel Vorm het Southampton van manager Ronald Koeman op de ranglijst van de Premier League.

Spurs passeert Southampton ondanks gelijkspel in Burnley

Tottenham had bij een zege op Turf Moor de vijfde plaats kunnen opeisen, omdat Liverpool met 4-1 van Arsenal verloor en Southampton met 1-0 onderuit ging bij Everton. Ook Spurs leed echter puntenverlies. Topscorer Harry Kane kon zijn ploeg als gelegenheidsaanvoerder niet langs de nummer achttien van Engeland leiden. De kansen waren op een hand te tellen.

Vorm startte voor het eerst sinds zijn komst in de basis tijdens een competitiewedstrijd, omdat eerste doelman Hugo Lloris nog altijd geblesseerd is. Danny Ings was in de vijfde minuut dicht bij de 1-0, maar verder kreeg Vorm weinig te doen. Ook enkele dappere pogingen van Christian Eriksen leidden tot niets; het bleef 0-0.

Omdat Tottenham verzuimde te winnen en nu net als Liverpool (vijfde) 54 punten heeft, staat het vrijwel vast dat de topvier buiten bereik is voor die twee clubs. Nummer vier Manchester City heeft zeven punten meer en nog een wedstrijd tegoed. Ook het Southampton van Koeman (zevende) kan zich met 53 punten richten op de strijd om Europa League-voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.