Spurs pakt tweede plek, Liverpool-fans missen ommekeer

Tottenham Hotspur heeft zaterdag optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Manchester City tegen Leicester City (1-3). De Londenaren wonnen in eigen huis van Watford en staan nu tweede. Liverpool speelde teleurstellend gelijk.

Tottenham Hotspur - Watford 1-0
Met dank aan ex-PSV'er Heurelho Gomes hield Watford lang stand tegen Tottenham Hotspur, maar in de 64ste minuut had de doelman geen antwoord op een intikker van Kieran Trippier na een geweldige voorzet met buitenkant voet van invaller Dele Alli.

Het was een verdiende voorsprong voor Tottenham, dat een uitstekende wedstrijd speelde en in Moussa Dembélé (foto) de beste man van het veld in de ploeg had. De voormalig speler van AZ had net als Toby Alderweireld (ex-Ajax), Christian Eriksen (ex-Ajax) en Nacer Chadli (ex-FC Twente) een basisplaats. Michel Vorm (ex-FC Utrecht) zat op de bank, Jan Vertonghen (ex-Ajax) ontbrak vanwege een blessure.

Door de zege is Tottenham de nieuwe nummer twee van Engeland, met 48 punten. Koploper Leicester City heeft vijf punten meer. Watford, waar Nathan Aké de hele wedstrijd speelde, Nordin Amrabat op de bank bleef en Steven Berghuis op de tribune zat, staat op de tiende plaats.

Liverpool - Sunderland 2-2
Sunderland trad op Anfield Road aan zonder Jeremain Lens. De aanvaller heeft een liesblessure en het is onduidelijk wanneer hij weer inzetbaar is.

Zonder Lens kon Sunderland eigenlijk geen vuist maken tegen Liverpool. De ploeg van Jürgen Klopp, die vanwege een blindedarmontsteking zelf overigens niet op de bank zat, had maar liefst 75 procent balbezit, maar kwam moeizaam tot uitgespeelde kansen. Uiteindelijk brak Roberto Firmino in de 59ste minuut de ban door een voorzet van James Milner binnen te koppen.

Jordan Ibe kreeg nog geen minuut later een grote kans op de 2-0, terwijl Patrick van Aanholt het zijnet raakte namens Sunderland. Adam Lallana, die de score verdubbelde op aangeven van uitblinker Firmino, leek het duel te beslissen. Dat doelpunt werd nog net gezien door de Liverpool-fans, die in de 77ste minuut de tribunes verlieten uit protest tegen de hoge ticketprijzen van de club.

Zij misten de 2-1 van Adam Johnson dan ook. Het werd nog erger voor de boze Liverpool-fans, want Jermain Defoe zorgde in de slotminuut zelfs voor de gelijkmaker. Liverpool staat nu achtste, met vijf punten achterstand op de vijfde plek, die aan het eind van het seizoen hoe dan ook recht geeft op Europees voetbal. Sunderland moet het doen met plek negentien.