Spurs na 'een van beste helften' klaar voor Chelsea

Mauricio Pochettino had zich geen betere start van 2017 kunnen wensen. Een halve week voor de topper tegen Chelsea draaide Tottenham Hotspur warm tegen het zielloze Watford.

'We speelden heel goed, we haalden echt een hoog niveau. De eerste helft was een van onze beste helften van dit seizoen. Ik ben heel blij, want op voorhand leek dit een zware wedstrijd te worden', meldde Pochettino na de 1-4 overwinning aan BBC Sport.

De Argentijn stoomt zijn ploeg nu klaar voor de thuiswedstrijd tegen Chelsea van woensdag. Dat duel zat zondag al in zijn achterhoofd, gezien het vroegtijdig naar de kant halen van doelpuntenmakers Harry Kane en Dele Alli. 'Over drie dagen wacht ons een heel belangrijke wedstrijd, dus was het goed om spelers wat rust te gunnen. In deze fase is het cruciaal om fris te zijn.'

Tottenham Hotspur, dat de derde plaats bezet, bezit liefst tien punten minder dan Chelsea, dat zijn laatste dertien Premier League-duels in winst omzette. 'We weten dat zij enorm goed draaien en veel vertrouwen hebben. Toch gaan wij er alles aan doen om drie punten te veroveren en zo de achterstand te verkleinen.' Alli was al net zo in zijn nopjes met de triomf. 'Na de 0-1 liep alles op rolletjes. Dit geeft ons enorm veel vertrouwen voor de wedstrijd van woensdag. Het was vandaag vooral heel solide.'

Watford
Watford-manager Walter Mazzari beklaagde zich over de overvolle ziekenboeg bij zijn club. Onder anderen Daryl Janmaat moest door fysiek malheur de eerste wedstrijd van 2017 missen. 'We hebben tien blessuregevallen, waarvan vijf of zes spelers die normaal gezien in de basis staan. Vandaag had ik vier spelers uit het beloftenteam in de selectie. Helaas is het zoals het is. Dinsdag tegen Stoke City wordt het ook een lastig verhaal, ook omdat zij meer rust hebben gehad dan wij.'