Spurs meldt zich met zege bij City in zinderende titelrace

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zich door een 2-1 overwinning bij Manchester City nog nadrukkelijker gemeld als titelkandidaat. Christian Eriksen werd in de tweede Engelse kraker op Super Sunday matchwinner door in de slotfase voor de beslissende goal te tekenen en het degelijke Spurs op plek twee naast Arsenal te brengen, op maar twee punten achter revelatie Leicester City.

Spurs meldt zich met zege bij City in zinderende titelrace

In de eerste helft van de kraker toonden beide ploegen respect voor elkaar. Uitgespeelde kansen waren er nauwelijks. Bij de spaarzame mogelijkheden had City-doelman Joe Hart een antwoord op een inzet van Eriksen en aan de andere kant blokte Danny Rose een schot van Raheem Sterling door zich in de baan van het schot te werpen.

Kort na rust moest de defensie van City, met de weer herstelde Vincent Kompany terug op het veld, als eerste buigen. Een voorzet van Rose belandde al dan niet op de bovenarm van de ongelukkige Sterling. De penalty was een prooi voor Harry Kane (foto), die Hart verschalkte door recht door het midden in te schieten. Voor de Engelse spits was het zijn zestiende competitiedoelpunt.

Na die treffer werd City gevaarlijk bij een majestueuze vrije trap van Yaya Touré, die via de lat uit het doel van Spurs  bleef. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker er toch. Invaller Kelechi Iheanacho maakte een kwartier voor het einde gelijk door de bal overtuigend in het dak van het doel te schieten.

Het slotakkoord van de clash in Manchester was evenwel voor de jarige Eriksen. De vandaag 24 jaar oud geworden ex-Ajacied werd door Erik Lamela gelanceerd met een handig steekballetje en rondde uiterst koel af: 1-2. Die klap kwam Manchester City, dat in het vorige duel ook al met 3-1 verloor van Leicester City, ondanks een enorme kans van David Silva in de slotseconde niet meer te boven.

Door de vijfde zege op rij van de Londenaren blijft het uiterst spannend in de kopgroep van de Premier League. Arsenal versloeg op deze zondag vol krakers Leicester City door een goal van Danny Welbeck in de laatste seconde. Net als Tottenham heeft Arsenal nu twee punten achterstand op Leicester City, dat nog twaalf wedstrijden moet afwerken. City staat door de twee verliespartijen vier punten achter de twee Londense clubs. De topvier heeft inmiddels wel een gaatje geslagen naar nummer vijf Manchester United. Manager Louis van Gaal heeft zes punten achterstand op de stadgenoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.