Spurs geeft Wenger nieuwe tik met winst op Southampton

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag bewezen ook zonder clubtopscorer Harry Kane te kunnen in de Premier League. De Londenaren waren met 2-1 te sterk voor Southampton.

Spurs geeft Wenger nieuwe tik met winst op Southampton

Kane, die met zijn negentien competitietreffers goed was voor ruim eenderde van de Tottenham-productie in de Premier League, ontbrak op White Hart Lane wegens een enkelblessure. Ondanks de absentie van de onbetwiste eerste spits was er geen basisplaats voor Vincent Janssen tegen Southampton. Zoals vaker dit seizoen gaf manager Mauricio Pochettino de voorkeur aan buitenspeler Heung-Min Son als centrumaanvaller.

Binnen het kwartier kwam de ploeg van Pochettino op voorsprong. Christian Eriksen kreeg de bal aan de zijkant van het veld, kwam naar binnen en plaatste hem nauwkeurig in de verre hoek: 1-0. Sinds zijn transfer van Ajax naar Tottenham in 2013 maakte geen enkele Premier League-speler meer treffers van buiten het strafschopgebied dan de Deense middenvelder (dertien).

Twintig minuten later kon het thuispubliek op White Hart Lane opnieuw juichen. Southampton-middenvelder Steven Davis ging in de fout tegen Dele Alli, waarna laatstgenoemde mocht aanleggen vanaf elf meter. Alli maakte geen fout en liet zo alweer zijn veertiende seizoenstreffer aantekenen.

Na de hervatting deed Southampton dan eindelijk wat terug. Na een voorzet van Ryan Bertrand schoot James Ward-Prowse de aansluitingstreffer binnen: 2-1. De 22-jarige middenvelder bekroonde daarmee zijn eerste selectie voor het Engelse nationale elftal. Na die treffer van de bezoekers werden beide ploegen erg slordig, waardoor een vierde doelpunt uitbleef. Ook Janssen, die vijf minuten voor tijd nog in mocht vallen, kreeg de bal er ondanks een uitstekend schot niet meer in.

Door de 2-1 zege blijft Tottenham de nummer twee van de Premier League met tien punten achterstand op koploper Chelsea. Aangezien The Blues buiten bereik lijken, zal Tottenham meer voldoening halen uit de ongekend grote voorsprong op Arsenal. De eeuwige aartsrivaal, die zaterdag onderuit ging tegen West Bromwich Albion, moet liefst negen punten toegeven op Spurs.

Hoewel de ploeg van de veelbesproken Arsène Wenger nog een wedstrijd tegoed heeft, lijkt de kans zeer groot dat de Franse manager voor het eerst sinds zijn aanstelling in 1996 onder Tottenham gaat eindigen op de Premier League-ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.