Spurs blijven winnen, Gerrard redt Liverpool

Tottenham Hotspur bleef zonder puntverlies. In de blessuretijd bezorgde Aaron Lennon zijn ploeg tegen Birmingham City de overwinning. Liverpool had het moeilijk met Bolton Wanderers, maar boekte ook een zege. Daarvoor mocht het Steven Gerrard dankbaar zijn.

Tottenham Hotspur-Birmingham City 2-1Het uitstekend aan het seizoen begonnen Tottenham Hotspur was, zonder de geblesseerde Gomes onder de lat, vanaf het begin de betere ploeg tegen promovendus Birmingham City. Maar hoewel de ploeg diverse goede kansen kreeg, nam zij pas in de 72ste minuut de leiding. Op aangeven van Tom Huddlestone kopte Peter Crouch de openingstreffer binnen: 1-0.

Drie minuten later bracht Lee Bowyer Birmingham City verrassend genoeg op gelijke hoogte. Diep in de blessuretijd zorgde Aaron Lennon er echter voor dat de Spurs zonder puntverlies bleven.

Stoke City-Sunderland 1-0Een schuiver in de korte hoek van Dave Kitson, vijf minuten voor rust, leverde Stoke City drie punten op. Het gelijkwaardige duel kreeg daarmee een winnaar die zijn goede seizoensstart een passend vervolg gaf.

Bolton Wanderers-Liverpool 2-3Liverpool is nog niet de soepele voetbalmachine die Rafael Benítez voor ogen heeft. In het uitduel met Bolton Wanderers speelde de ploeg moeizaam en was zij in verdedigend opzicht ronduit slordig. Na ruim een halfuur greep de defensie halfslachtig in, waardoor Johan Elmander koppend Kevin Davies kon bedienen. Die produceerde vervolgens van dichtbij de openingstreffer: 1-0. Een lage schuiver van Glen Johnson bracht Liverpool acht minuten later langszij.

Kort na de hervatting stelde Davies Tamir Cohen in staat om Bolton weer aan de leiding te brengen: 2-1. Bolton-speler Sean Davis zag kort daarop de rode kaart, wat voor The Reds aanleiding was de druk te verhogen. Onnauwkeurigheid bij de uitploeg maakte echter dat grote kansen uitbleven. Maar binnen het uur kwam Liverpool dan toch op gelijke hoogte. Dirk Kuijt verlengde een lange bal met de borst knap tot bij Fernando Torres, die Jussi Jääskeläinen met een hard schot passeerde: 2-2.

Onder leiding van Steven Gerrard maakte Liverpool jacht op de overwinning. De beloning daarvoor kwam zeven minuten voor tijd. De ontketende Gerrard nam de bal na een afgeslagen corner vol op de rechtervoet en en trof de kruising: 3-2.

Blackburn Rovers-West Ham United 0-0In een matig duel slaagden Blackburn Rovers en West Ham United er niet in te scoren. De thuisploeg had een licht overwicht, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de doelpuntloze remise.

Wolverhampton Wanderers-Hull City 1-1Al na drie minuten moest Wolverhampton in de achtervolging tegen Hull, want Geovanni kopte een voorzet van Stephen Hunt binnen. De sterkere thuisploeg begon wél prima aan het het tweede bedrijf; Richard Stearman tikte van dichtbij de gelijkmaker binnen. De Wolves zagen hun offensief in het restant van de tweede helft niet beloond worden met een doelpunt.