Sprookje Heracles Almelo duurt voort tegen Willem II

Heracles Almelo heeft een vervolg gegeven aan de vliegende start van het seizoen. Dit keer was Willem II de klos in het Polman Stadion: 2-1.

In aanloop naar het duel met Willem II kreeg Heracles een tegenvaller te verwerken toen Mark-Jan Fledderus wegens ziekte niet inzetbaar bleek. Ook zonder de aanvoerder toonden de Tukkers echter aan dat ze de zaakjes dit seizoen goed voor elkaar hebben. Binnen drie minuten stond Heracles namelijk op voorsprong via Jaroslav Navratil. De Tsjechische aanvaller profiteerde van een slimmigheidje van Thomas Bruns, die een vrije trap snel nam en zo Navratil alleen voor doelman Kostas Lamprou zette.

Bruns was ook direct betrokken bij de volgende klap die Heracles uitdeelde. Hij nam de hoekschop waaruit Ramon Zomer in de 28ste minuut de 2-0 binnenkopte. Vijf minuten later had Adam Nemec er weer een wedstrijd van kunnen maken, maar zijn kopbal werd gekeerd door Bram Castro. Na rust kwam de aansluitingstreffer alsnog op de borden. Erik Falkenburg kopte wél raak, na een prima voorzet van Frank van der Struijk.

De koud ingevallen Brahim Darri, die verloren zoon Gonzalo García-García had afgelost, kon in de 62ste minuut de marge herstellen voor Heracles. Op miraculeuze wijze belandde de bal in twee instanties over het doel, waardoor Willem II mocht blijven hopen. Met invallers Lesly de Sa en Robert Braber ontketenden de bezoekers nog wel een slotoffensief, maar Heracles hield op het eigen kunstgras stand en boekte de achtste zege in elf Eredivisieduels. Iliass Bel Hassani dacht in de extra tijd het nog mooier te maken met een derde goal, maar hij stond buitenspel.

De ploeg van trainer John Stegeman geeft met de 2-1 overwining de goede resultaten een vervolg en klimt zelfs ten koste van PSV naar de derde plek in de Eredivisie. Al komt de regerend landskampioen zaterdag nog in actie tegen De Graafschap. Voor Willem II ziet het er een stuk minder rooskleurig uit. De Tilburgers blijven zestiende.