Sprintje in het stadion: deze last minute-transfer móét wel een record zijn

Reacties

Brann Bergen heeft maandagavond een nieuwe dimensie gegeven aan het begrip last minute-transfer. De Noorse club leverde op Deadline Day om één seconde voor twaalf de documenten bij de FIFA in voor de overschrijving van Sander Svendsen. Donderdag blijkt dat de huurdeal met Odense BK er op het nippertje doorheen is gekomen bij de wereldvoetbalbond.

Sprintje in het stadion: deze last minute-transfer móét wel een record zijn
© Pro Shots

Brann maakt er meer dan twee etmalen na de transferdeadline met trots melding van op de clubwebsite. Volgens de Noorse voetbalbond (NFF), waar de overgang welgeteld 28 seconden eerder werd doorgegeven, móét namelijk wel sprake van zijn van een nieuw wereldrecord. 'Ik heb nog nooit een wereldrecord gevestigd, dus dat is best leuk', zegt technisch directeur Rune Soltvedt in een reactie op de recorddeal.

Echt ontspannen ging het er niet aan toe op het moment dat Soltvedt zonder het te weten een nieuw last minute-record vestigde. 'Het was extreem hectisch. Ik sprintte in het stadion heen en weer tussen mijn kantoor en het kopieerapparaat, maar we hebben alles op tijd aangeleverd. Dit is een internationale transfer, daarom moesten de papieren ook in het FIFA-systeem worden ingevoerd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Soltvedt en zijn collega bij de Deense club Odense hebben dus wel even in spanning gezeten of alle moeite niet voor niets was geweest, maar na twee dagen hebben de clubs groen licht gekregen van de FIFA. Om 23:59:31 ontving de Noorse voetbalbond de transferdocumenten, om 23:59:59 stond de overschrijving ook in het transfersysteem van de FIFA. Inderdaad, welgeteld één seconde voor de transferdeadline.

De speler in kwestie is blij dat hij zich nu inderdaad mag melden bij zijn nieuwe club. 'Het zijn een paar rare dagen geweest, waarin het alle kanten op ging. Het is mooi om nu eindelijk duidelijkheid te hebben dat alles doorgaat', aldus de 23-jarige Svendsen. En Soltvedt is blij dat hij zijn spits binnen heeft. 'Het was hectisch en chaotisch, maar we zijn blij dat het is gelukt. Ik wil OB bedanken voor de medewerking aan de transfer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.